info@signummg.sk

Mlynská 1, 900 44 Tomášov

 02 4525 8647, +421948 020 686

Panel používateľa

Rigips Rimano FINAL 25kg

Rigips Rimano FINAL 25kg

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

SKLADOM

Rimano FINAL je veľmi jemná, hladená, ušľachtilá sadrová stierka s vysokou belosťou. Možnosť vyhladenia do 0mm

28,40 € s DPH

Výrobca: Rigips

Rimano FINAL slúži k vyrovnaniu povrchu pred maľovaním – lokálne opravy nerovností a celoplošné stierkovanie a hladenie povrchu, ako aj pre vyrovnanie drsnejších povrchov. Je ideálny pre uzavretie pórov betónových prefabrikovaných dielcov aj monolytických betónových konštrukcií a pre celoplošné stierkovanie sadrokartónu pri splnení požiadaviek triedy Q4 Smernice pre kvalitu povrchu. Rimano FINAL má vysokú priľnavosť aj na starých vápenných a cementových omietkach. Stierku možno aplikovať až do hrúbky 3 mm.
Je možné ju vyhladiť až do 0 mm.

TECHNICKÉ ÚDAJE
Miešací pomer s vodou cca 1,5 kg /1
Hodnota pH 7
Pevnosť v ťahu za ohybu > 1,0 MPa (EN 13279-1)
Pevnosť v tlaku > 2,0 MPa (EN 13279-1)
Pevnosť v prídržnosti > 0,1 MPa (EN 13279-1)
Spotreba cca. 0,9 kg/m2/mm
Nespracúvať pri teplote pod +5°C

Chemicky ide o hemihydrát síranu vápenatého so zušľachťujúcimi prísadami, umožňujúcimi nanesenie vo veľmi tenkej vrstve zodpovedajúca norme EN 13279-1 s možnosťou vyhladenia až do 0 mm. Farba: biela

SPRACOVANIE
Používať len čisté nádoby a náradie. Približne 1,5 kg zmesi nasypať od 1 l vody, nechať približne 5 min. odležať a do hladka ručne alebo s elektrickou metlou rozmiešať. Pri betónovom podklade použiť Rikombi Kontakt ako kontaktný mostík (okrem uzatvorenia pórov). Pri jednom pracovnom postupe nanášať a zároveň hladiť, ďalšie nanášanie až po úplnom vyschnutí. Zmeny pomeru sadry a vody sa prejavia na vlastnostiach spracovávanej zmesi, hlavne dobou tuhnutia a výslednou pevnosťou.
Po dobu spracovateľnosti, ktorá je udaná na balení, sú zachované parametre spracovania (zmesové pomery, doba spracovateľnosti) podľa údajov výrobcu. Po uvedenej dobe spracovateľnosti sa môžu parametre spracovania odchyľovať od údajov výrobcu. Aj napriek tomu, pokiaľ je materiál správne skladovaný a spracovaný do 12 mesiacov od dátumu výroby, zostávajú zachované požadované parametre konečnej funkcie v stavbe (prídržnosť, pevnosť).

SKLADOVANIE
Produkt je nutné skladovať v suchom prostredí. Pôsobením vlhkosti na produkt pred jeho spracovaním môže nastať zmena fyzikálnych vlastností, resp. zníženie reaktívnosti s vodou. K ochrane produktu počas alebo pred jeho spracovaním je nutné otvorené alebo porušené vrecia náležite ochrániť pred pôsobením vzdušnej vlhkosti.

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.

Prihlásenie

Táto internenová stránka používa cookies.Bližie informácie o použitých súboroch cookies a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete na stránke s informáciami o ochrane osobných údajov