Stavebniny Mlyn Tomášov

infolinka 0948 020 686

Informačná povinnosť pri poskytovaní osobných údajov

Informačná povinnosť pri poskytnutí osobných údajov

Spoločnosť Signum MG s. r. o., so sídlom 300, Čataj 900 83, IČO: 44 049 897, zastúpená konateľom - Marian Lipka, kontaktné údaje: email: marian.lipka@signummg.sk
tel.: +421 903 755 166 . (ďalej tiež ako „prevádzkovateľ") v súvislosti so splnením informačných povinností podľa čl. 13 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27.apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „Nariadenie") a § 19 zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov (ďalej tiež ako „zákon o OOÚ") zdeľuje nižšie uvedené informácie.

Dotknutá osoba je v zmysle § 19 ods. 2 písm. e) zákona o OOÚ povinná poskytnúť osobné údaje na nižšie uvedený účel, v opačnom prípade nie je možné uzavrieť zmluvu, o ktorú dotknutá osoba prejavila záujem.

1. Identifikačné údaje a kontaktné údaje prevádzkovateľa:

Prevádzkovateľ:

Obchodné meno: Signum MG s. r. o.
Sídlo: 300, Čataj 900 83
IČO: 44 049 897
Právna forma: Spoločnosť s ručením obmedzeným
Zapísaný: v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, Vložka číslo: 51118/B
Zastúpený: Marian Lipka – konateľ
Kontaktné údaje: email :marian.lipka@signummg.sk tel.: +421 903 755 166

2. Účel spracúvania osobných údajov, na ktorý sú osobné údaje určené, ako aj právny základ spracúvania osobných údajov:

Účel: uzatvorenie zmluvy a predzmluvné vzťahy

Právny základ:
čl. 6 ods.1 písm. b) Nariadenia a § 13 ods. 1 písm. b) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby
čl. 6 ods.1 písm. c) Nariadenia a § 13 ods. 1 písm. c) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné podľa osobitného predpisu – prevádzkovateľ je v zmysle osobitných predpisov povinný poskytnúť osobné údaje dotknutej osoby štátnym inštitúciám

Predávajúci vyhlasuje, že osobné údaje bude spracúvať v súlade s dobrými mravmi a bude konať spôsobom, ktorý neodporuje zákonu o OOÚ a Nariadeniu.

3. Identifikáciu príjemcu alebo kategóriu príjemcu, ak existuje

Kategórie príjemcov za účelom plnenia povinností prevádzkovateľa sú:

prepravné spoločnosti, daňový úrad, orgán štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. slovenská obchodná inšpekcia, úrad na ochranu osobných údajov), exekútor, súd, orgán činný v trestnom konaní, a ďalšie štátne orgány.

4. Doba uchovávania osobných údajov

Doba uchovávania osobných údajov: doba určitá – doba určená zákonmi na uplatňovanie práv a povinností vyplývajúcich z uzavretej zmluvy (napr. podľa § 599 ods. 1 Občianskeho zákonníka si môže kupujúci uplatniť práva zo zodpovednosti za vady na súde v lehote do 24 mesiacov od prevzatia tovaru – uchovávanie osobných údajov je teda potrebné pre identifikáciu zmluvnej strany); dlhšie spracúvanie osobných údajov je možné len výlučne na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel na základe osobitného predpisu.

5. Práva dotknutej osoby

Dotknutá osoba má právo:

 požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby,
 na opravu osobných údajov,
 na vymazanie osobných údajov alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov,
 namietať spracúvanie osobných údajov, ako aj o práve na prenosnosť osobných údajov,
 podať návrh na začatie konania podľa § 100 zákona o OOÚ.

Dotknutá osoba môže požadovať výkon vyššie uvedených práv kedykoľvek, a to prostredníctvom emailu marian.lipka@signummg.sk telefónne číslo +421 903 755 166 alebo písomne na poštovú adresu sídla prevádzkovateľa. Prevádzkovateľ vybaví žiadosť dotknutej osoby v súvislosti s vyššie uvedenými právami v zákonných lehotách.

 

Prihlásenie